Hoe maak je een Pubquiz rond een bepaald Thema?

Tempel in Eqypte
Een pubquiz kan altijd leuk zijn, maar het toevoegen van een thema kan het nog leuker maken. Een thema kan de quiz uitdagender en interessanter maken, en het kan ook helpen om de vragen en antwoorden beter op elkaar af te stemmen. In deze blog zullen we tips en tricks geven voor het maken van een pubquiz rondom een bepaald thema.

Stap 1: Kies het thema van de pubquiz

Het kiezen van een thema kan lastig zijn, maar bedenk dat bijna alles een thema kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan sport, muziek, film, televisie, geschiedenis, kunst, literatuur, wetenschap, eten en drinken, enzovoort. Kies een thema dat past bij de interesses van de deelnemers, maar houd het wel breed genoeg om genoeg vragen te kunnen stellen.

Stap 2: Maak een vragenlijst

Maak een lijst met vragen die bij het thema passen. Dit kunnen open vragen zijn, multiple choice vragen, korte antwoorden of zelfs afbeeldingsvragen. Zorg ervoor dat de vragen niet te moeilijk of te makkelijk zijn en dat er een goede balans is tussen verschillende niveaus van moeilijkheid.

Stap 3: Bedenk de puntenverdeling

Het is belangrijk om vooraf de puntenverdeling te bepalen. Geef bijvoorbeeld meer punten voor moeilijkere vragen en minder punten voor makkelijke vragen. Zorg er ook voor dat er geen verwarring kan ontstaan over hoeveel punten er per vraag te verdienen zijn.

Stap 4: Maak het interactief

Maak de pubquiz interactief door bijvoorbeeld gebruik te maken van multimedia. Laat muziekfragmenten horen en laat afbeeldingen zien. Dit maakt de quiz niet alleen interessanter, maar zorgt er ook voor dat de deelnemers actief meedoen en betrokken blijven.

Stap 5: Bedenk een prijs

Een leuke prijs kan de motivatie van de deelnemers vergroten. Bedenk een prijs die past bij het thema, zoals een CD of een boek. Of maak het persoonlijker en geef bijvoorbeeld een zelfgemaakte trofee.

Met deze stappen kun je zelf een pubquiz maken rondom een bepaald thema. Of je nu kiest voor sport, muziek, film of televisie, het belangrijkste is dat de deelnemers plezier hebben en zich betrokken voelen. Veel succes met het maken van jouw eigen thema-quiz!

Toch geen zin om het zelf te doen? Neem dan een kijkje tussen onze quizzen.

Winkelwagen