Een Pubquiz gebruiken als een leuke Teambuildingactiviteit

Vrienden met sterretjes oud en nieuw
Als bedrijfseigenaar of organisator van evenementen ben je altijd op zoek naar manieren om de teamspirit en samenwerking tussen werknemers te verbeteren. Een pubquiz kan daarbij helpen. Het is een leuke en interactieve manier om je werknemers bij elkaar te brengen en tegelijkertijd hun kennis te testen. Hier zijn enkele tips om een pubquiz te gebruiken als teambuildingactiviteit.

Bepaal het doel van de teambuildingactiviteit

Voordat je begint met het organiseren van een pubquiz, moet je eerst bepalen wat het doel is van de teambuildingactiviteit. Wil je de communicatie en samenwerking tussen werknemers verbeteren? Wil je dat ze elkaar beter leren kennen? Of wil je gewoon een leuke avond organiseren? Door het doel van de teambuildingactiviteit te bepalen, kun je de pubquiz op de juiste manier organiseren.

Kies een geschikte locatie

Kies een locatie die groot genoeg is voor het aantal werknemers dat je wilt uitnodigen. Zorg ervoor dat er voldoende tafels en stoelen zijn, en dat er voldoende ruimte is om te bewegen. Als je de pubquiz buiten organiseert, zorg er dan voor dat er voldoende verlichting is en dat het geluid goed te horen is.

Kies een thema voor de quiz

Kies een thema voor de pubquiz dat past bij je bedrijf of organisatie. Je kunt bijvoorbeeld een quiz maken over de geschiedenis van het bedrijf, de producten of diensten die het bedrijf aanbiedt, of de branche waarin het bedrijf actief is.

Stel teams samen

Stel teams samen van drie tot vijf personen. Zorg ervoor dat de teams uit verschillende afdelingen of teams bestaan, zodat werknemers die elkaar niet goed kennen, elkaar kunnen leren kennen en samenwerken tijdens de pubquiz.

Stel de quizvragen samen

Stel vragen samen die passen bij het gekozen thema en die uitdagend zijn, maar niet te moeilijk. Zorg ervoor dat er een mix is van verschillende soorten vragen, zoals multiple-choice, open vragen en afbeeldingsvragen.

Creëer een competitieve sfeer

Maak de pubquiz competitief door punten toe te kennen aan elk team voor elke vraag die ze correct beantwoorden. Zorg ervoor dat er aan het einde van de avond een prijs is voor het winnende team, bijvoorbeeld een dinerbon of een fles champagne.

Gebruik de pubquiz als ijsbreker

Gebruik de pubquiz als ijsbreker om werknemers met elkaar in contact te brengen. Laat teams elkaar voorstellen voordat de quiz begint, en moedig teams aan om samen te werken om de antwoorden te vinden.

Conclusie

Een pubquiz kan een geweldige manier zijn om de teamspirit en samenwerking tussen werknemers te verbeteren. Door het organiseren van een pubquiz kun je niet alleen de kennis van je werknemers testen, maar ook hun samenwerking en communicatie verbeteren. 

Enthousiast geworden? Neem een kijkje tussen onze quizzen.

Winkelwagen